به گزارش خبرگزاري فارس از گرگان به نقل از روابط عمومي شركت غله و خدمات بازرگاني استان گلستان، نادعلي كهنسال در كارگروه بررسي راهكارهاي ارتقاي كيفي نان در استان اظهار داشت: حجم بالاي خريد نان توسط خانوارها كه اصولا بيش از نياز مصرفي آنهاست در كنار روشهاي نامناسب نگهداري نان در منزل موجب شده كه بخش قابل ملاحظهاي از اين كالا ضايع شود. وي خاطرنشان كرد: به همين منظور تمامي نانواييهاي استان توسط بازرسان سازمان، نظارت و بازرسي ميشوند تا در صورت مشاهده هرگونه تخلف و افزايش ندادن كيفيت نان با آنها برخورد شود. وي از مردم خواست در صورت مشاهده هرگونه تخلف، مراتب را با شماره تلفن 124 ستاد خبري سازمان اطلاع داده تا در سريعترين زمان نسبت به برخورد با متخلفان اقدام شود. مدير عامل شركت غله و خدمات بازرگاني استان گلستان نيز در اين جلسه گفت: با اجراي قانون هدفمند كردن يارانهها براي نخستين بار صورت گرفت. سيدحميدرضا ميرآفتاب اظهار داشت: با گذشت يك ماه از اجراي قانون هدفمندي يارانهها و با تحقيقات به عمل آمده در خصوص چگونگي كيفيت نان در اين بازه زماني، نشان ميدهد كه در استان گلستان سطح كيفيت نان نسبتا افزايش يافته و موجب رضايتمندي عموم قرار گرفته است، همچنين افزايش كيفيت، كاهش و صرفهجويي در مصرف و جلوگيري از بروز ضايعات نان، نتيجه اجراي قانون هدفمندي يارانهها در گلستان بوده كه موجبات رضايت مردم را نيز فراهم ساخته است. وي تصريح كرد: با آزادسازي قيمت نان از اين پس نانواييها به عنوان عامل توليد نان خود به ارتقاي كيفيت روي ميآورند و نانوايان رويكردي جديد در پخت نان اتخاذ كرده و خدمات متمايزي را به مردم ارائه ميكنند. مدير عامل شركت غله و خدمات بازرگاني استان گلستان افزود: اصلاح قيمت آرد و ابتكار عمل ايجاد شده براي نانواييها، فضاي مناسبي براي بهبود كيفيت و حركت به سمت توليد نانهاي متنوع و با ارزش غذايي بالاتر را ايجاد كرده است. ميرآفتاب ادامه داد: شكست انحصاري توليدي نان بربري (قلاچ) در استان از ديگر آثار اجراي قانون هدفمندي يارانهها است كه سبب شده رويكرد پخت نان در استان به سمت توليد نان برتر و با كيفيت سوق يابد. وي اظهارداشت: كاري كه از اين به بعد بايد بشود آزادسازي و رقابت صددرصد خود نانوايان است يعني نانوا هر هنري كه دارد ارائه كند و ذائقه مردم هم تعيين كننده بازار خواهد بود، لذا عرضه و تقاضا با يكديگر هماهنگ خواهد شد. عضو هيئت مديره شركت غله و خدمات بازرگاني منطقه دو كشور تصريح كرد: ضرورت دارد ساختار توليد نان سنتي به مدد به روز كردن فناوري توليد نان و آرد، ارتقا سطح مهارت فعالان و كارگزاران اين صنعت، حضور مستمر و مديريت مالكان و نظارت نهادهاي نظارتي نوسازي شود. ميرآفتاب گفت: مهمتر اينكه نبايد توليد نان را تنها يك حرفه معطوف به كارگر قلمداد كرد بلكه رويكرد كارآفريني در توليد نان كيفي باعث خواهد شد تا فعالان اين بخش به استفاده از علوم تغذيه و ارتقاي توليد نان با كيفيت روي آورند و صد البته راه بسي دشوار تر از آن است كه گمان مي رود. به گفته وي اهتمام به امر آموزش خبازان راهي ديگر براي ورود به عرصه پخت چندگانه و متنوع نان در استان خواهد بود. وي افزود: در هفته ارتقا كيفيت نان اقدامات بسيار زيادي در راستاي اطلاعرساني، فرهنگ سازي و آمادهسازي بسترهاي ارتقاي كيفيت نان در استان صورت گرفت اما افزايش سطح كيفي نان در فضاي هدفمندي يارانهها يك ضرورت است كه بايد به طور ويژهاي مورد بررسي قرار گيرد. وي افزود: اميدواريم كه با روند اجراي قانون هدفمندي يارانهها در بخش نان، شاهد بهبود بيشتر در كيفيت، ارتقاي بهداشت، امنيت غذايي و كاهش ضايعات نان در كشور باشيم. مديركل شركت غله وخدمات بازرگاني استان گلستان متذكر شد: ساماندهي و ايجاد ساختارهاي جديد براي توليد نان با كيفيت و ارتقاي آن و تدوين آييننامه در اين بخش، حركت تدريجي در اين مسير را ميطلبد. دبير تعزيرات آرد و نان، رئيس اتحاديه نانوايان و كارشناسان مربوط در بخش آرد و نان استان از ديگر شركتكنندگان در اين جلسه بودند.