به گزارش ايرنا، 'ماركوس هلويك' و' ينس كخ' 18مهر ماه امسال در پوشش گردشگر وارد تبريز شدند و با سوء استفاده از عنوان خبرنگاري براي مصاحبه با فرزند يك محكوم به قصاص اقدام كردند كه به علت نقض قوانين بازداشت شدند.
آنان در دادگاه محكوم به 20ماه حبس تعزيري شدند و پس از طي مراحل قانوني و برخورداري از رافت اسلامي حكم زندان آنان به جزاي نقدي تبديل شد و ديروز( يكشنبه) به كشورشان بازگشتند.
'كريستينا هلويك' خواهر ماركوس هلويك درگفت وگو با نشريه اشپيگل آلمان به تشريح نحوه سفر اين دو و وضعيت آنان در تبريز پرداخت و گفت: اين دو نفر بعد از بازداشت ابتدا در رابطه با ارگان اعزام كننده و هدف از سفر به تبريز تحت بازجويي قرار گرفتند.
وي ادامه داد: اين دو بعد از دو هفته بازداشت با يك وابسته كنسولي سفارت آلمان در تهران ديدار كردند و اجازه يافتند كه عكسها، مدارك و نامه هاي خود را به همراه داشته و در يك بند مشترك با هم باشند.
هلويك با بيان اينكه اين دو در طول بازداشت، از امكانات قانوني استفاده مي كردند، به سفر خود به تبريز اشاره كرد و گفت: ما در اين سفر از ساعت 1بامداد تا11صبح همراه با برادران مان در يك هتل بوديم ، بدون آنكه ماموري نزديك ما حضور داشته باشد.
وي با اشاره به تماس تلفني برادرش با آلمان در تبريز تاييد كرد كه اين دو نفر، اقدام غيرقانوني خود را با مسوولان روزنامه بيلد، هماهنگ كرده بودند و قرار بود؛ علاوه بر تبريز به شهرهاي ديگر نيز سفر كنند.
وي تاييد كرد كه در صورت عدم حمايت مسوولان روزنامه، برادرش دست به چنين كاري نمي زد.
'مريام لوبينسكي' خواهر ينس كخ نيز گفت: در طول دوران بازداشت؛ بدرفتاري با اين دو نفر صورت نگرفته و برخوردها با آنان خوب بوده است.
وي با اشاره به اينكه برادرش از حدود دو سال پيش براي نشريه بيلد كار مي كند، افزود: برادرم در تبريز تاييد كرد كه با رواديد گردشگري براي نوشتن يك داستان جنجالي در باره پرونده سكينه آشتياني محكوم به اعدام به اين شهر سفر كرد.
لوبنيسكي با تاييد اينكه برادرش اين موضوع را به هيات تحريريه روزنامه نيز پيشنهاد داده بود و سردبير روزنامه مذكور نيز با اين سفر موافقت كرده بود، گفت: آنان مي دانستند كه كارشان اشتباه است.
در همين حال ديگر نشريه هاي آلمان در سرمقاله هاي روز دوشنبه خود با اذعان به ناديده گرفته شدن قوانين ايران از سوي اين دو نفر نوشتند : به همين سبب برلين براي آزادي آنان مجبور به پرداخت هزينه زيادي شد.
روزنامه 'فرانكفورتر آلگماينه سايتونگ' نوشت: اين دو نفرمقررات رواديدي ايران را نقض كرده و با روايدد گردشگري قصد انجام كار خبري را داشتند.
روزنامه 'ميتل دويچه سايتونگ' نيز نوشت: وزير خارجه آلمان براي آزادي اين دو خبرنگار مجبور شد كه كمرش را خم و هزينه سياسي بالايي پرداخت كند.
روزنامه 'راينيشه پست 'نيز با اشاره به اينكه اين دو نفر قانون ايران را نقض كرده اند، افزود: آلمان هميشه با اعمال تحريم به دنبال فشار بر ايران بوده، بدون آنكه موفقيتي بدست آورد.