به گزارش خبرنگار پيام گلستان به نقل از خبرگزاری مهر، کمبود امکانات، پایین بودن سطح دانش فنی مربیان، نداشتن اسپانسر برای ورزش بانوان، نبود کورت مناسب در شهرستانهای گلستان از جمله مشکلات این رشته ورزشی است.وی با بیان این که امکانات و تجهیزات، کمتر در اختیار اعضای تیم و ورزشکاران فعال این رشته قرار می گیرد می افزاید: از مسئولان انتظار می رود این امکانات را بیشتر در اختیار مربیان و اعضای تیم قرار دهند. دودانگی، نبود پشتوانه برای بازیکنان فعلی، نبود طرح جامعی برای استعدادیابی، عدم رغبت مربیان به دلیل مشکلات مالی و برخی مشکلات دیگر، عدم ارتقای مربیان استان طی سه سال اخیر و پایین بودن سطح فنی آنها در مقایسه با بازیکنان را از جمله مشکلات حال حاضر اسکواش گلستان عنوان می کند. وی اظهار داشت: از مسئولان درجه یک هیئت در خواست دارم به وعده های خود در خصوص تعهدات به مربیان جامه عمل بپوشانند. شمیم کیا احمدی، از بازیکنان جوان تیم اسکواش بانوان که در اولین دوره لیگ نیز حضوری موثر داشته است، در خصوص جایگاه تیم اسکواش در لیگ کشور گفت: تیم اسکواش بانوان گلستان تاکنون پس از دو تیم قدرتمند از تهران و تیم اراک در رده چهارم جدول لیگ قرار دارد و این نتیجه با توجه به تیم جوان و بومی گلستان بسیار مطلوب است. وی با اشاره به مشکلات اسکواش در بخش بانوان عنوان می کند: نداشتن اسپانسر برای لیگ، نداشتن مربی درجه یک و کم بودن ساعات برای تمرین تیم و نداشتن مربی بدن ساز، از جمله مشکلات ما در بخش بانوان است. وی که به تازگی به اردوی تیم ملی اسکواش بانوان نیز دعوت شده است، نداشتن کورت در شهر محل سکونتش کردکوی را از مهم ترین مشکلات بانوان اسکواش باز کردکوی ذکر کرده و گفت: هفته ای چهار روز باید برای حضور در تمرین تیم به گرگان بیاییم که با توجه به وضعیت تحصیل که دانش آموز هستیم، مسافت طولانی هر روزه و هزینه های ایاب و ذهاب که به عهده خودمان است مشکلات ما را دو چندان کرده است. کیا از مسئولان هیئت و تربیت بدنی خواستار احداث حداقل یک کورت استاندارد در شهرستان کردکوی شد. گلستان تنها یک سالن کورت استاندارد دارد دبیر هیئت اسکواش استان، در خصوص وضعیت حال حاضر اسکواش گلستان گفت: از زمان ورود اسکواش به گلستان که نزدیک به شش سال را شامل می شود، معرفی مناسب این رشته منجر به این مسئله شد که هم اکنون نیمی از اسکواش بازان کشور گلستانی هستند و اسکواش در اکثر شهرستان های استان فعال است و از لحاظ فنی و قهرمانی نیز به حد مطلوبی رسیده ایم. این مشکلات درحالی است که در سالهای اخیر، مدیریت خوب و تلاش در جهت بهره گیری از نیروی انسانی جوان و با انگیزه و طرح، اجرای ایده های نو و پیگیری فراوان جهت فراهم کردن امکانات و تجهیزات مناسب این رشته و مهمتر از همه تلاش اعضای این مجموعه در جهت تحقق اهداف تعیین شده در کوتاه مدت و بلند مدت، همه و همه دست به دست هم داد تا امروز اسکواش از جمله ورزش های پر افتخار و مدعی در کشور باشد که عناوین بسیاری در کلکسیون افتخارات خود دارد. به رغم این تلاشها و سیر صعودی و روند پر شتاب پیشرفت این ورزش در گلستان، مدتی است چرخ فعالیت اسکواش در استان کند می چرخد. سطح فنی مربیان استان پایین است
یاسر دودانگی از مربیان سطح یک فدراسیون و level one آسیا که مربیگری تیم اسکواش آقایان گلستان را نیز بر عهده دارد درباره ی وضعیت حال حاضر اسکواش گلستان می گوید: هم اکنون امکانات و تجهیزات سخت افزاری در گلستان بسیار مهیاست و سالن اختصاصی کورت اسکواش گرگان که تنها کورت استاندارد گلستان است آماده است اما کمتر از آن بهره برداری می شود.
احمد تجری که به تازگی مسئولیت کمیته توسعه فدراسیون اسکواش را نیز به عهده گرفته است، با اشاره به مشکلات اسکواش گلستان بیان داشت: کورت های استاندارد تنها در شهر گرگان واقع است و ورزشکاران اسکواش باز از هر نقطه از استان که در زمینه اسکواش کورت فعالیت دارند باید برای تمرین مسافت شهر خود تا گرگان را طی کنند که این مسئله جدا از اتلاف وقت و هزینه ایاب و ذهاب، خطراتی را نیز در سطح جاده ها برای ورزشکاران به همراه دارد. تجری با اشاره به این مشکل، مهم ترین هدف هیئت را احداث حداقل یک کورت در غرب و یک کورت در شرق استان بیان کرد و افزود: فدراسیون ها و به تبع آن هیئت ها بودجه عمرانی برای ساخت و ساز در اختیار ندارند ولی پیگیری هایی از طریق فدراسیون و تربیت بدنی داشتیم که بتوانیم پاسخگوی نیازهای حداقلی ورزشکاران شهرستان ها باشیم. وی در پاسخ به مشکلات مطرح شده توسط مربیان اسکواش در بحث استعداد یابی و پایین بودن سطح فنی مربیان اظهار داشت: اولین طرح جامع استعداد یابی توسط فدراسیون و با همکاری هیئت های استانی در همه استان ها اجرا شد و گلستان نیز از جمله استان هایی بود که این طرح در دور اول با موفقیت در آن اجرا شد و استعدادهای خوبی نیز معرفی شدند. تجری افزود: شاید به این دلیل که این طرح برای اولین بار اجرا می شد، نتوانست به تمام اهداف پیش بینی شده خود برسد. دبیر هیئت اسکواش گلستان خاطرنشان کرد: در کنار طرح اجرایی فدراسیون آکادمی اسکواش مهر جهت استعدادیابی و پشتوانه سازی ورزشکاران گلستانی از مهر ماه امسال آغاز به کار کرده که اولین طرح استعدادیابی در زمینه اسکواش در گلستان است که توسط مربیان اسکواش در حال پیگیری است. وی با اشاره به برنامه های این هیئت در خصوص ارتقای سطح فنی مربیان در سال 90 گفت: طی دو سال اخیر از مربیان تیم ملی و مدرسین فدراسیون جهت ارتقای سطح فنی مربیان در استان استفاده کرده ایم اما نرفتن مربیان به کلاس های ارتقای مربیگری شاید به نوعی قصور هیئت طی دو سال اخیر نیز باشد که با برنامه هایی جدی امسال در زمینه ارتقای مربیان امیدواریم این نقص برطرف شود. تجری خاطرنشان کرد اسکواش هم اکنون رشته ناشناخته ای در گلستان نیست و در تمامی شهرستان های ما معرفی شده است و ما به نسبت امکاناتمان در حال گسترش این رشته هستیم. وی افزود: رشد کمی و کیفی این رشته مستلزم هزینه های بالاتری است و هیئت استان مانند سال های اخیر هم کمک نقدی و هم ارسال امکانات و تجهیزات را به شهرستان های فعال در دستور کار خود دارد.
نگاهی به ورزش های نوین در برخی مناطق کشور هر چند جهت جذب و جلب مخاطب و ورزشکاران بیشتر با آموزش و در اختیار قرار دادن تجهیزات مربوط به آن به شکل رایگان و یا انواع روش های این چنینی همراه بوده است، اما حفظ این علاقمندان و تلاش در جهت ارتقای کیفی فعالیت آنها و در نهایت تعیین اهداف جهت دستیابی به موفقیت های کلان در کشور بسیار با اهمیت تر است. در میان ورزش های جدید در گلستان اسکواش اگر چه شاید هنوز هم به زعم بعضی جزو ورزش های لوکس و اشرافی باشد، اما با تدبیری هوشمندانه از سوی دست اندرکاران این رشته در گلستان توانسته مراحل ترقی را با سرعتی مناسب طی کند و امروز دارای دو تیم در لیگ برتر بانوان و آقایان و چندین نماینده در تیم ملی باشد، همچنین پنج سال متوالی نیز به عنوان هیئت برتر کشوری شناخته شده است.